Wonen in Leeuwarden

Leeuwarden is de trotse hoofdstad van Fryslân. Een stad met honderden monumenten, bijzondere musea en leuke winkels. In de weidse omgeving kun je heerlijk fietsen, wandelen of varen. Op zoek naar een nieuwbouwhuis in Leeuwarden? Je hebt ruime keus in De Zuidlanden, het nieuwe woongebied tussen de landerijen, op een kwartiertje fietsen van de binnenstad van Leeuwarden. 

image alt

Stad voor cultuurliefhebbers

In nieuwbouwwijk De Zuidlanden, maar ook daarbuiten is van alles te beleven. Leeuwarden heeft een sfeervol en groen centrum waar je heerlijk kunt shoppen of een terrasje kunt pakken. Leeuwarden heeft een uitstekend theater en je vindt er bioscopen, kroegen, eethuisjes, restaurants en musea. Zoals het Natuurmuseum en het Fries Museum op het Wilhelminaplein, met eigen museumcafé waar je ook zonder museumkaartje kunt lunchen, borrelen of dineren. Leeuwarden bruist! De stad was in 2018 zelfs uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad.

image alt

Leeuwarden bruist

In Leeuwarden vinden het hele jaar door vele festivals en evenementen plaats, van muziek en theater tot culinair en kunst. Bezoek de internationale tentoonstelling over de 19e eeuwse kunstschilder Sir Lawrence Alma-Tadema, de beroemdste Fries ooit. Trek je lederhosen aan voor het Oktoberfest van Leeuwarden, wandel langs de zoete en gezellige kerstkramen tijdens de kerstmarkt in de Blokhuispoort of ontdek de binnenstad als podium voor muziek, literatuur, beeldende kunst en meer tijdens ‘Explore the North’.

Wat is er allemaal te doen? Voorzieningen
Welke buurt spreekt jou aan? Wijken De Zuidlanden