Opgeleverd

Dorps wonen in De Klamp

De Klamp ligt tussen de landerijen aan de zuidkant van dorp Goutum. Op slechts een 15 minuten fietsen van het historische centrum van Leeuwarden. De naam verwijst naar de nabijgelegen boerenplaats. De Klamp krijgt het karakter van een Fries dorp, doorkruist door de Wurdumerfeart en de Wergeasterdyk. Op deze manier combineer je wonen op het platteland met het gemak van de grote stad.

image alt

Unieke Friese architectuur in een nieuw jasje

De Klamp is een buurtschap met veel aandacht voor de unieke Friese architectuur. Hierbij kun je denken aan de typerende details in het metselwerk, de entree van de woningen en het kleurgebruik. Hierdoor heeft deze nieuwe wijk heeft het karakter van een Fries dorp. Een dorp met een kaatspleintje, afwisselende bebouwing, wonen aan het water of met zicht op het platteland.

image alt

Duurzaam en comfortabel

Net zoals in de andere buurtschappen van De Zuidlanden, krijgt De Klamp veel aandacht aan duurzaamheid. Zo is er geen gasnet, zijn de woningen voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen en is bij de bouw van de woningen de allernieuwste installatie- en bouwtechnieken toegepast. Waterdoorlatende straatverhardingen en een slimme natuurlijke afwatering van het hemelwater dragen ook bij aan het duurzame karakter van De Klamp. De woningen zijn opgetrokken uit duurzame bouwmaterialen. En dat allemaal zonder dat het ten koste gaat van je wooncomfort.

image alt

Tijdslijn De Klamp

De woningen van De Klamp waren voor de verkoop verdeeld in 2 fase. De verkoop van de eerste fase woningen startte op 23 mei 2019. Deze waren in juni 2021 allemaal opgeleverd. Al voor het opleveren van de laatste woning van fase 1, startte de verkoop voor De Klamp fase 2. Deze start verkoop was op 4 maart 2021. Aannemer Kuin BV was verantwoordelijk voor de bouw van de huizen. In het eerste kwartaal van 2023 was de oplevering van de laatste paar woningen van De Klamp. Dit betekent dat er verder geen woningaanbod meer bijkomt in de toekomst.