De Klamp uitverkocht

De Klamp; het nieuwste buurtschap in De Zuidlanden

Woonwijk De Klamp verrijst de komende jaren tussen de wijken Techum en Wiarda. De naam verwijst naar de nabijgelegen boerenplaats. De Klamp krijgt het karakter van een Fries dorp, doorkruist door de Wurdumerfeart en de Wergeasterdyk. Een dorp met een kaatspleintje, afwisselende bebouwing, wonen aan het water of met zicht op het platteland. En dat alles met Leeuwarden binnen handbereik, zodat je wonen op het platteland combineert met het gemak van een grote stad.

image alt

Dorps wonen in De Klamp

De Klamp wordt een buurtschap met veel aandacht voor de unieke Friese architectuur. Hierbij kun je denken aan de typerende details in het metselwerk, de entree van de woningen en het kleurgebruik. Een buurtschap waar je je snel thuis voelt, waar je comfortabel en aangenaam woont en leeft. Hier spelen de kinderen nog onbezorgd op straat. De Klamp heeft een basisschool en kinderopvang. Boodschappen doe je in het nabijgelegen Techum of in Leeuwarden.

Ontdek de voorzieningen
image alt

Duurzaam en comfortabel

Net zoals in de andere buurtschappen van De Zuidlanden, krijgt De Klamp veel aandacht aan duurzaamheid. Zo komt er bijvoorbeeld geen gasnet, worden de woningen voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen en wordt bij de bouw van de woningen de allernieuwste installatie- en bouwtechnieken toegepast. Waterdoorlatende straatverhardingen en een slimme natuurlijke afwatering van het hemelwater dragen ook bij aan het duurzame karakter van De Klamp. Natuurlijk gebruiken we ook duurzame bouwmaterialen. En dat allemaal zonder dat het ten koste gaat van je wooncomfort.

Meer over duurzaamheid
image alt

Groen parkeerbeleid

Duurzame mobiliteit staat centraal in De Klamp. Dat betekent dat we anders kijken naar parkeren. Omdat steeds meer gezinnen genoeg hebben aan één auto, is er minder parkeerruimte nodig. Dat betekent dat er informeel 1 parkeerplaats is voor de bewoners van een rijwoning. Voor de 2e auto of voor bezoekers die met de auto komen, is er binnen 150 meter voldoende parkeergelegenheid. Eigenaren van de 2 onder 1 kap- en vrijstaande woningen parkeren op eigen terrein. Voor de openbare wegen in De Klamp geldt een parkeerverbod. Uiteraard is het laden- en lossen van boodschappen en dergelijke toegestaan. Met het invoeren van het ‘nieuwe parkeren’ streven we er naar de omgeving van De Klamp voor de bewoners groener en aangenamer te maken. De auto is op deze manier niet meer de baas in je buurt. 

Meer weten over De Zuidlanden? Veel gestelde vragen
Iets vragen? Neem contact op