Wiarda uitverkocht

Buurtschap Wiarda

Wiarda is een perfecte wooncombinatie van waterrijk en landelijk wonen. Hier woon je in een open landschap met prachtige vergezichten, waterpartijen en rietstroken. De wijk ligt op een steenworp afstand van de stad Leeuwarden, aan de zuidoostzijde van het dorp Goutum. In totaal komen hier ongeveer 300 woningen. In deze waterrijke buurt zijn al enkele woningen gerealiseerd.

image alt

Woningen

Alle nieuwbouwwoningen in Wiarda hebben een connectie met water. De buurt krijgt daardoor de sfeer en uitstraling van een traditioneel Fries waterdorp. Ook zijn alle straten vernoemd naar Friese sporten. De verkoop van Wiarda Fase 3 is intussen al geweest. In deze fase zijn 4 2 onder 1 kapwoningen en 5 pakhuizen ontwikkeld en opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Heb jij interesse in een 2 onder 1 kapwoning? Neem dan een kijkje bij Brummelhuis. 

Wil je juist graag in een pakhuis wonen? Neem dan contact op met Ekowood

image alt

Overtreffende trap in duurzaamheid

Net als bij Techum en Jabikswoude is duurzaamheid een belangrijk speerpunt bij de realisatie van Wiarda. De hele wijk is elektrisch. Er wordt geen gasleiding aangelegd. Zonnepanelen zijn een beeldbepalend element in het daklandschap. En daarmee willen we natuurlijk niet de uitstraling van de woningen en de omgeving aantasten. De zonnepanelen zijn daarom volledig in de architectuur van het dak geïntegreerd. Deze duurzame oplossing zorgt ervoor dat je energiebehoefte voor huishoudelijke apparaten zoals koelkast, tv en computer gedekt zijn. Maar dat is niet de enige duurzame oplossing. Ook zonneboilers, toepassing van regentonnen, raamluiken, hergebruik van afvalwater, waterdoorlatende straatverhardingen en een slimme natuurlijke afwatering dragen bij aan het duurzame karakter van Wiarda. De allernieuwste isolatie- en bouwtechnieken en duurzaam bouwmateriaal en –transport zetten het duurzame puntje op de ‘I’.

Meer over duurzaamheid

Ook wonen in Wiarda?

Alle bestaande woningen zijn verkocht en opgeleverd. Er komt ook geen nieuw aanbod meer in Wiarda.

Wat en wanneer? Meer over de planning
Wonen in buurtschap Wiarda? Bekijk de woningen