De Zuidlanden is goed te bereiken

Bij de ontwikkeling van De Zuidlanden is veel aandacht besteed aan een goede bereikbaarheid van het nieuwe woongebied. Zowel per auto of fiets, wandelen, maar ook met het openbaar vervoer of zelfs per boot is je woning in De Zuidlanden goed te bereiken. Via de N31 en A32 zijn ook Heerenveen en Drachten dichtbij.

image alt

Auto, fiets of het OV

De Zuidlanden ligt op een steenworp afstand van Leeuwarden. Met de fiets kun je alle kanten op. Binnen een kwartier sta je in het centrum. Je kunt onder de Waldwei of de Overijsselselaan door richting Wirdum. Met de auto rijd je zo de N31 richting Drachten of de N32 richting Heerenveen op. Door De Zuidlanden loopt de Overijsselselaan, die de verbinding vormt tussen de nieuwe rijksweg de ‘Haak om Leeuwarden’ en de Van Harinxmabrug bij Goutum. Ook zijn er goede OV-verbindingen van en naar De Zuidlanden. Van en naar Goutum rijdt ieder halfuur een bus van Arriva langs de wijk, waarmee je in een kwartiertje in het centrum van Leeuwarden bent. In de Werpsterhoek, dicht bij De Zuidlanden, komt een nieuw NS-station. Vanaf hier kun je straks rechtstreeks met de trein naar Leeuwarden, Zwolle, Groningen of de Randstad.

image alt

Over het water

Als je wilt, kun je vanuit De Zuidlanden zelfs met de boot naar de binnenstad van Leeuwarden varen. De woningen in het westelijke gebied krijgen namelijk een directe aansluiting op de Sloepenroute, die loopt naar onder meer Wirdum en verder naar Grou. Tevens komt er een vaarverbinding richting Zuiderburen.

Wat is er te doen? Voorzieningen in de buurt
Benieuwd naar het aanbod? Bekijk de woningen