Online een huis kopen? Zo werkt dat!

16 mei '19

De start verkoop op 23 mei van De Klamp fase 1 komt steeds dichterbij maar wist je dat als de woningen in verkoop gaan je jouw nieuwe huis volledig online kunt kopen? Hoe dat in zijn werk gaat leggen we graag aan je uit.

image alt

1. Heb je al een account van Mijn Eigen Huis?

Een account van Mijn Eigen Huis is een persoonlijke online omgeving waar je al je favoriete woningen opslaat en met elkaar vergelijkt, (persoonlijke) berichten leest, documenten kan downloaden en je voorkeuren doorgeeft. Heb je nog geen account? Doe dat dan snel want je kunt alleen die ene favoriete woning kopen als je een account hebt aangemaakt.

2. Online je voorkeuren doorgeven

Als op 23 mei de verkoop start en je hebt je al aangemeld als belangstellende dan ontvang je een nieuwsbrief in je mailbox. De link die daarin staat verwijst naar een pagina waarop de stappen worden worden uitgelegd en hoe je jouw voorkeuren doorgeeft. Ook is dit de plek waar je je financiële check kan uploaden.

image alt

3. Wel of geen optie

Je hebt online jouw voorkeur(en) doorgegeven en wacht op de toewijzing die op 4 juni is. Die datum staat in jouw account van Mijn Eigen Huis. Op die dag ontvang je een e-mail met daarin de uitslag van de toewijzing en lees je of je een optie op de woning hebt gekregen of dat je helaas op de reservelijst staat. 

4. Online kopen of afspraak met de makelaar

Heb je een optie op de woning dan bevestig je deze in jouw account en vervolgens maak jij zelf de keuze of je eerst een afspraak met de makelaar wilt of dat je direct online gaat kopen. Schrik niet, je koopt hem niet écht direct maar je start het aankoopproces op. Dat wil zeggen dat je wat gegevens invult en verstuurt zodat wij de contracten voor je op kunnen maken. Uiteindelijk teken je na een paar dagen digitaal de contracten en is de woning van jou! 

Meer over een woning kopen
  Verkoopprocedure
  Woningaanbod