Opgeleverd

Meer over meer- en minderwerk

22 april '21

Een uitbouw aan de achterzijde, een grotere schuifpui, openslaande deuren, een dakkapel, bad en inloopkledingkast? Zijn dat jouw wensen voor je nieuwbouwwoning? Lees dan snel verder, want wij gaan je uitleggen over het meer- en minderwerk.

Meer weten over meer- en minderwerk?

Bij nieuwbouw is het heel simpel. Je kunt een woning casco kopen -dus zelfs zonder sanitair en badkamerinrichting,  en regelt dan de afwerking zelf. Handiger is om een woning ook inclusief sanitair en badkamerinrichting te laten opleveren, wat voordeliger is aangezien de aannemer voordelig inkoopt bij tegel- en badkamerleveranciers.

Natuurlijk kun je zelf bepalen welke tegels en badkamer je wilt, de aannemer biedt een standaard model en daar kun je op inspelen. Je kunt daarnaast ook fundamentele aanpassingen laten doen aan de woning zoals een uitbouw en/of dakkapel. Dat noemen we meerwerk en komt bovenop de prijs van een woning. Als je bijvoorbeeld geen badkamer wilt is dat minderwerk en wordt dit van de prijs afgetrokken. Dit alles is in de koperskeuzelijst opgenomen, deze vind je onder het kopje downloads bij jouw woning op deze website.

image alt

Opties De Klamp fase 2

Genoeg over wat meer- en minderwerk is, laten we het leukste bespreken: wat is er allemaal mogelijk aan jouw woning! Op de woningpagina vind je onder downloads optietekeningen. Deze tekening biedt je een optie voor meerwerk.

Voor De Klamp fase 2 kan je denken aan een uitbouw waarmee je je woonkamer een flinke extra ruimte geeft. En als we toch aan de achterzijde zijn kunnen we gelijk de opties bespreken van de schuifpui. Die kan namelijk extra opgeleverd worden of je kunt voor openslaande deuren kiezen. Heerlijk toch op een zomerse dag lekker alle deuren naar de tuin open! Als we een verdieping hoger gaan, dan kan je ervoor kiezen om een ligbad in de badkamer te plaatsen. Na een drukke dag lekker ontspannen. Wil je meer zonlicht op zolder? Dat kan! Kies dan voor een extra dakvenster. Genoeg mogelijkheden voor jouw woning in De Klamp.

Jouw opties doorgeven

Samen met de kopersbegeleider van aannemer Kuin neem je de complete opties door voordat de woning gebouwd wordt. Vaak kun je al snel met de adviseur rond de tafel zitten zodat je een inschatting kunt krijgen van wat het meer- of minderwerk je gaat kosten (of opleveren). Wel zo handig, dan kun je dit nog meefinancieren als dat nodig is in je hypotheek! Nu al wegdromen bij wat je zou willen toevoegen aan jouw woning? Bekijk dan de woningen en vind onder het kopje downloads de keuzelijst meer- en minderwerk.

Vergeet niet rekening te houden met de sluitingsdata voor meer- en minderwerk. Die kan je ook vinden op de pagina planning.