Voortgang bouw Ekowood pakhuizen

18 augustus '21

Afgelopen juli is de bouw van de Ekowood pakhuizen in nieuwbouwwijk Wiarda officieel gestart. Ben je benieuwd naar de voortgang van deze 5 biobased en circulaire pakhuizen? Wij hebben namelijk foto's vanaf de bouwlocatie ontvangen.

image alt

Prefab houten bouwelementen geplaatst

Sinds de start van de bouw zijn de eerste prefab houten bouwelementen op een snelle en efficiënte manier op de bouwplaats geïnstalleerd. Nu zijn de laatste prefab houten bouwelementen geplaatst.

Na de bouwvak worden de werkzaamheden aan de buitenzijde van de woningen voortgezet.

Duurzame keuzes

Deze Ekowood Pakhuizen zijn zeer duurzaam. De wandelementen zijn volledig opgebouwd uit hout met daartussen isolatie van houtvezel. Ook de vloeren zijn van massief hout, zgn CLT-vloeren. Dit hout is duurzaam geproduceerd en komt uit duurzaam beheerde bossen uit Europa. Ook wordt er gebruik gemaakt van zoveel mogelijk herbruikbare materialen zoals ClickBrick.

De pakhuizen hebben een unieke dampopen constructie, de ademende wanden reguleren de vochthuishouding op een natuurlijke manier. De isolatie met houtvezel geeft een hoge isolatiewaarde en is ook opvallend geluiddempend. De Ekowood Pakhuizen worden verwarmd met infraroodpanelen. Maar liefst 40 zonnepanelen per woning zorgen voor de benodigde elektriciteit. Dit leidt tot een aantoonbaar gezond en plezierig binnenklimaat.

  Buurtschap De Klamp
  Buurtschap Wiarda