De Klamp is prima bereikbaar

De Klamp ligt vlakbij Leeuwarden. Met de fiets ben je al binnen een kwartier in het centrum. Met de auto rijd je zo de N31 op richting Drachten of je pakt de N32 richting Heerenveen. De Overijsselselaan die door De Zuidlanden loopt verbindt de nieuwe rijksweg de 'Haak om Leeuwarden' met de Van Harinxmabrug bij Goutum. Kortom: vanaf woonwijk De Klamp ben je snel op de juiste route naar je bestemming.

Met het OV

De Zuidlanden heeft goede verbindingen met het openbaar vervoer. Van en naar Goutum rijdt er ieder half uur een bus langs de wijk. Ook met de bus sta je dus al in een kwartiertje in het centrum van Leeuwarden. En er komt een nieuw NS-station in de Werpsterhoek dicht bij De Zuidlanden. Vanaf daar kun je straks rechtstreeks met de trein naar Leeuwarden, Groningen, Zwolle of de Randstad.

image alt

Of over het water

Niet alleen het OV is goed geregeld. Uniek aan De Klamp is dat de wijk direct aan de vaarverbinding Wurdumerfeart ligt en is dus zelfs per boot goed te bereiken. De Wurdumerfeart is onderdeel van de sloepenroute. Heb je een sloep? Dan kun je straks vanaf je eigen huis naar Leeuwarden varen.

Wat is er te doen? Voorzieningen De Klamp
Hoe wil je wonen? Bekijk het aanbod