Jouw tijdloze keuken

De tijdloze keuken kenmerkt zich door een stabiel design. Geen gekke uitspattingen qua kleur, geen uiterst moderne of klassieke trends toegepast en een rustige basis. Maar denk maar niet dat dit een ‘peper nog zout’ keuken is! Want de tijdloze keuken is een slimme keuze. Met accessoires en kleur kun je decennia lang van je keuken genieten en tóch elk seizoen een andere keuken hebben.

image alt

De basis

Eerst terug naar de basis. Die wil je zo tijdloos mogelijk hebben. Dus misschien vind je die felgele keuken met dat werkje erin nu wel gaaf, maar verlang je later weer naar een strakke keuken. Maak dus een keuze die niet gebaseerd is op huidige trends en hou het vooral simpel. Ga voor neutrale kleuren waar je niet snel op uitgekeken bent.

Kies een aanrechtblad wat bij je basis past. Belangrijk hier is dat je voor een degelijk materiaal gaat. Dat geeft niet alleen een luxe uitstraling, ook wil je nu eenmaal dat je tijdloze keuken wel even staat. En met materialen als graniet, hout of composiet haal je een degelijk aanrechtblad in huis.

image alt

Geef je keuken kleur met accessoires

Als je basis staat en je hebt gekozen voor mooie tijdloze materialen, dan begint misschien wel het leukste werk. Je keuken stylen met accesoires! Dat kan op vele verschillende manieren. Een fijne manier is om je keukentextiel aan een mooi hangsysteem op te hangen en deze, wanneer je er zin in hebt, te veranderen. Style vervolgens je aanrechtblad af met mooi houten snijplanken, dienbladen en eventueel onderzetters die je tegen de keukenwand aanzet. Ja, die mogen gewoon gezien worden! 

En er zijn nog zoveel meer ideeën om van je tijdloze basic keuken steeds weer iets nieuws te maken! Wat denk je van een achterwand verven in een felle kleur en een stuk krijtbordverf of betegeling met tijdloze metrotegels? Er is zoveel mogelijk! De tijdloze keuken wordt in ieder geval zeker niet saai. Zelfs na tientallen jaren raak je hier niet op uitgekeken.

  Terug naar de keukenstijlen
  Bekijk het woningaanbod